De vlag van Hoogkerk

Op de website van de Historische Vereniging Hoogkerk.

De Historische Vereniging Hoogkerk, is in oktober 2001 opgericht en stelt zich ten doel het bevorderen van de studie over de geschiedenis van de voormalige gemeente Hoogkerk, bestaande uit de dorpen Hoogkerk, Leegkerk en Dorkwerd.
De vereniging wil fungeren als ontmoetingsplaats voor hen, die zich bij de geschiedenis van Hoogkerk en omgeving betrokken voelen.

Wim Hoiting benoemd tot Erelid

Het bestuur heeft in de besloten bestuursvergadering van 6 november Wim Hoiting benoemd tot erelid van onze vereniging. Daarbij werd hem een oorkonde overhandigd met als tekst” als dank voor bijna 20 jaar onafgebroken inzet als secretaris/voorzitter van onze vereniging”.

Zoals u weet heeft Wim zijn taak als voorzitter in het begin van dit jaar overgedragen aan de heer Jaap Schuurman.

Het lag in de bedoeling om Wim Hoiting tijdens een Algemene Ledenvergadering in het zonnetje te zetten, maar door de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. Ook Wim had zich zijn afscheid natuurlijk heel anders voorgesteld.

Wij hopen dat Wim nog jarenlang als erelid aan onze vereniging verbonden zal blijven en wensen hem al het goede voor de toekomst.

Fietsroute Oost-West

Klik hier [2.885 KB]

Historisch verzamelalbum

"De Historische Vereniging Hoogkerk heeft samen met Albert Heijn Hoogkerk
een prachtig (klik hier -->) historisch verzamelalbum [5.989 KB] samengesteld, zie de toegevoegde flyer."

Voor artikel van het overhandigen van het eerste boek aan de burgemeester van Groningen klik hier --> link

Aantal bezoekers vandaag: 15 - Totaal aantal bezoekers: 1935.