Laatste Nieuws

      Dodenherdenking Canadese militairen op begraafplaats Hoogkerk                                                  Dodenherdenking bij monument Hoogkerk  

In het boek “Hoogkerk verandert” geeft de schrijver Siep Eldering, helaas in 2021 overleden, de ontstaansgeschiedenis van Hoogkerk en de verandering in de loop der eeuwen van agrarische nederzetting naar industrieel dorp weer. De nadruk ligt op de periode dat Hoogkerk als zelfstandige gemeente functioneerde, van 1811 tot 1969. Vóór die tijd was het onderdeel van Lieuwerderwolde en Aduard, na 1969 een wijk van Groningen.

Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s, afbeeldingen en tekeningen die in een groot aantal gevallen niet eerder zijn gepubliceerd.  Het boek is uitgevoerd in kleur en telt ongeveer 250 bladzijden; het  is voorzien van een hardcover omslag.

Bovenstaande boek is nog te bestellen via email; secretaris@hvhoogkerk.nl

 

Prolongatie.                                                                          Prolongatie.

De miniatuurbouwer van de expositie "Centrum van Hoogkerk opnieuw gebouwd?"(Jellard Vos) heeft er nog een stukje bijgebouwd, namelijk de voorste gebouwen met het scheepslaad/los-station alsmede de zgn. over-dekte transportbrug van de N.V. P.R.Roelfsema Oliefabriek aan het Hoendiep.

Vaak werd dit ook de "oost"-ingang van Hoogkerk genoemd, tevens een geliefde plek voor de politie van destijds om het verkeer te controleren!

 

Bovenstaande schaalmodel, zoals ook alle gebouwen van het centrum van Hoogkerk zijn nog volop te bewonderen, tot de zomervakantie, in de vitrines van de  Historische Vereniging Hoogkerk in de Gabriëlflat.

Als U de QR-code scant, kunt U een stukje lezen over de historie van de Oliefabriek van Roelfsema, welk artikel heeft gestaan in het per-soneelsblad van juli 1964!

De miniatuurbouwer van de expositie "Centrum van Hoogkerk opnieuw gebouwd?"(Jellard Vos) heeft er nog een stukje bijgebouwd, namelijk de gebouwen van de Gebr. Wouthuis (handelaren in veevoeders) aan het Hoendiep.

Bovenstaande schaalmodel, zoals ook alle gebouwen van het centrum van Hoogkerk zijn nog volop te bewonderen in de vitrines van de  Historische Vereniging Hoogkerk in de Gabriëlflat.

Het bijbehorende verhaal (ODH 2016) is geschreven in 2016, door Sjouktje Meijdam-Hazekamp (✟)

Scan de OR-code of kijk in de map "Op de Hoogte/tab 2016".

 

 

 

 

Er zit een storende fout in de tekst, het is niet brugwachter Steenhuis maar uiteraard dhr. van Steenwijk.

Gelezen in de Westerkrant!!

Informatieborden bij historische locaties in Hoogkerk

Vanaf 14 september vind je de beoordeling van je idee op sterkhoogkerk.nl. Vanaf 18 september kunnen inwoners van Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Leegkerk en Vierverlaten online stemmen op alle ideeën die door zijn. Dus de Historische Vereniging Hoogkerk doet een dringend beroep op u om op ons idee te stemmen. U kunt binnen elk thema 3 stemmen uitbrengen. Ons idee staat onder het thema Joker

Lees meer »

Expositie

“Centrum van Hoogkerk opnieuw gebouwd ?” Opzienbarend nieuws vanuit de Historische Vereniging Hoogkerk.

Lees meer »

Lezing over de Halm, door Nick Landman

Op donderdag 11 mei heeft Nick Land een lezing over de Halm gegeven: korte lezing met powerpoint-presentatie over de geschiedenis van ‘De Halm’. pauze interview met mogelijk twee oud-medewerkers door hemzelf gemaakte korte historische film over strokartonverwerkingDe lezing werd gehouden in de  Cor Roeterszaal in het Gabriël Woonzorgcentrum te Hoogkerk

Lees meer »