Laatste Nieuws

Prolongatie.                                                                          Prolongatie.

De miniatuurbouwer van de expositie "Centrum van Hoogkerk opnieuw gebouwd?"(Jellard Vos) heeft er nog een stukje bijgebouwd, namelijk de voorste gebouwen met het scheepslaad/los-station alsmede de zgn. over-dekte transportbrug van de N.V. P.R.Roelfsema Oliefabriek aan het Hoendiep.

Vaak werd dit ook de "oost"-ingang van Hoogkerk genoemd, tevens een geliefde plek voor de politie van destijds om het verkeer te controleren!

 

Bovenstaande schaalmodel, zoals ook alle gebouwen van het centrum van Hoogkerk zijn nog volop te bewonderen, tot de zomervakantie, in de vitrines van de  Historische Vereniging Hoogkerk in de Gabriëlflat.

Als U de QR-code scant, kunt U een stukje lezen over de historie van de Oliefabriek van Roelfsema, welk artikel heeft gestaan in het per-soneelsblad van juli 1964!

De miniatuurbouwer van de expositie "Centrum van Hoogkerk opnieuw gebouwd?"(Jellard Vos) heeft er nog een stukje bijgebouwd, namelijk de gebouwen van de Gebr. Wouthuis (handelaren in veevoeders) aan het Hoendiep.

Bovenstaande schaalmodel, zoals ook alle gebouwen van het centrum van Hoogkerk zijn nog volop te bewonderen in de vitrines van de  Historische Vereniging Hoogkerk in de Gabriëlflat.

Het bijbehorende verhaal (ODH 2016) is geschreven in 2016, door Sjouktje Meijdam-Hazekamp (✟)

Scan de OR-code of kijk in de map "Op de Hoogte/tab 2016".

 

 

 

 

Er zit een storende fout in de tekst, het is niet brugwachter Steenhuis maar uiteraard dhr. van Steenwijk.

Gelezen in de Westerkrant!!

Informatieborden bij historische locaties in Hoogkerk

Vanaf 14 september vind je de beoordeling van je idee op sterkhoogkerk.nl. Vanaf 18 september kunnen inwoners van Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof, Leegkerk en Vierverlaten online stemmen op alle ideeën die door zijn. Dus de Historische Vereniging Hoogkerk doet een dringend beroep op u om op ons idee te stemmen. U kunt binnen elk thema 3 stemmen uitbrengen. Ons idee staat onder het thema Joker

Lees meer »

Expositie

“Centrum van Hoogkerk opnieuw gebouwd ?” Opzienbarend nieuws vanuit de Historische Vereniging Hoogkerk.

Lees meer »

Lezing over de Halm, door Nick Landman

Op donderdag 11 mei heeft Nick Land een lezing over de Halm gegeven: korte lezing met powerpoint-presentatie over de geschiedenis van ‘De Halm’. pauze interview met mogelijk twee oud-medewerkers door hemzelf gemaakte korte historische film over strokartonverwerkingDe lezing werd gehouden in de  Cor Roeterszaal in het Gabriël Woonzorgcentrum te Hoogkerk

Lees meer »